Kan iedereen schrijven?

Jazeker.

Na zeven jaar werken als freelance copywriter ontdekte ik dat veel van mijn klanten prima wisten te vertellen wat ze precies deden en waarom. Alleen tja, de vertaling naar tekst, voor op hun website of in hun communicatie, dát vonden ze moeilijk.

Dus gaf ik ze een schrijftraining

Ik ontwikkelde Iedereen kan Schrijven, het trainingsplatform voor mensen die zakelijk schrijven ingewikkeld vinden of bang zijn om fouten te maken. Maar, en nou komt het, die het wel zouden willen leren.

Zakelijk schrijven, maar dan leuk

De basistraining zakelijk schrijven is ontwikkeld voor ondernemers, (startende) tekstschrijvers, online marketeers en mensen die geen communicatieprofessional zijn, maar wel communicatie in hun takenpakket hebben zitten. En het doel? Mensen kennis laten maken met zakelijk schrijven op een leuke manier. Je kunt namelijk echt wel schrijven – alleen denkt 95 procent van de mensen dat dat niet zo is.

Dit is wat je nodig hebt als schrijver

En het geheim van de schrijver zal ik maar meteen verklappen: Motivatie, kennis van het alfabet en een beetje durf, dat is wat je nodig hebt. Oh ja, én een aantal schrijfvaardigheden. Die je in deze training gaat leren en je eigen gaat maken.

Dagmar Holtman – Tekstschrijver, schrijftrainer en auteur

Na mijn studie Journalistiek aan de VU in Amsterdam startte ik in 2011 als freelance tekstschrijver. Na jaren van schrijven voor grote en kleine klanten besloot ik om me te ontwikkelen als schrijftrainer. Eerst live, in 2018 lanceerde ik de online schrijftraining. Vanuit Amersfoort, want daar woon ik met vriend, kat en twee kinderen.

En auteur? Jep, ik neem bijna geen klussen meer aan als tekstschrijver, omdat ik naast de schrijftrainingen aan een nieuw project ben begonnen: mijn romandebuut (!). 

Grootste valkuil met schrijven
Ik wil zóveel vertellen binnen zó weinig tijd. En daardoor maak ik heel veel suffe foutjes. Vandaar dat ik die redactiefase hoog heb zitten.

Instagram did not return a 200.
Volg Iedereen kan Schrijven