Veelgestelde vragen

Krijg antwoord op veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel hem dan via het contactformulier.

Over de training

Voor wie is deze training?

De basistraining van Iedereen kan Schrijven is voor ondernemers, (virtual) assistants, marketingprofessionals, communicatiemedewerkers en verder iedereen die in zijn werk te maken heeft met schrijven. Of dat nou beleidsstukken zijn, marketingmateriaal, websiteteksten, blogs of e-mails aan collega’s. Deze training helpt je om beter te worden in zakelijk schrijven zodat jij je als schrijver zekerder voelt over je kunnen.

Leer je alleen online teksten schrijven?

Nee, deze methode helpt je om beter te worden in het schrijven van allerlei soorten teksten, zowel online als offline. De training besteedt extra aandacht aan hoe je je online teksten SEO-proof kunt te maken, dus dat ze goed gevonden worden in de zoekmachines. Maar in de basis kun je de lessen uit deze training voor elk type tekst gebruiken. Behalve voor je langverwachte debuutroman, daar zijn andere trainingen voor.

Leer je schrijven volgens een bepaalde methode?

De methode die je aangereikt krijgt is de manier waarop veel copywriters te werk gaan. Leren door te doen staat centraal, want schrijven is meters maken. Het schrijfproces draait niet alleen om d’s en t’s, en zeker niet op wachten op goddelijke inspiratie. Schrijven is een proces dat bestaat uit 3 fases: de onderzoeksfase, de productiefase en de redactiefase. Ze zijn alledrie even belangrijk en in de training ervaar je waarom.

Hoe lang duurt de training?

De training bestaat uit zes lessen, met een korte inleiding die eraan vooraf gaat. Op de pagina Training vind je onderaan een overzicht van alle lessen.

Elke les bestaat uit een video, een tekst en een of meerdere opdrachten. Per les moet je rekenen op zo’n 45-60 minuten. In totaal zit je dus op ongeveer 6 uur. Je kiest er zelf voor hoe je je cursustijd indeelt. Alles in één keer, één les per dag of één per week. De meeste cursisten ervaren dat het gros van de tijd in de opdrachten gaat zitten. Zoals het hoort.

Praktische zaken

Hoe bestel ik de training?

Je kunt de training kopen in de webshop van Iedereen kan Schrijven. Ga daarvoor naar de pagina ‘Training’ en klik op ‘Training volgen’. Daar kun je de training kopen via iDeal of PayPal. Je maakt meteen een account aan en je kunt direct starten.

Hoe lang houd ik toegang tot de training?

Als je de schrijftraining aanschaft hou je 2 jaar toegang. Wil je daarna verlengen of een andere training volgen? Dat kan natuurlijk! Tegen die tijd neem ik contact met je op, of jij met mij via het contactformulier.

Waar kan ik mijn accountgegevens aanpassen?

Dat kan rechtstreeks in je online account. Hier kun je ook je betaalgeschiedenis inzien, je wachtwoord wijzigen en het verloop van de training volgen.

Help, inloggen lukt niet!

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Probeer het in eerste instantie op te lossen door een nieuwe wachtwoord aan te vragen. Lukt het dan nog steeds niet? Stuur een mailtje naar dagmar@kanschrijven.nl.

Voor organisaties

Is de training ook geschikt voor groepen?

Deze online schrijftraining volg je individueel. Je bepaalt zelf wanneer je de lessen volgt en de opdrachten maakt. Het programma bevat geen gezamenlijke onderdelen. Dus in die zin is de training niet speciaal ontworpen voor groepen.

Maar: wel voor organisaties waarvan de medewerkers hun eigen onderwijstijd mogen indelen. Op deze manier weet je zeker dat alle medewerkers zich in het zakelijk schrijven trainen volgens dezelfde methode.

Wil je cursisten tijdens of na de training de mogelijkheid geven om feedback te ontvangen? Dat kan. Individueel via e-mail of live via videobellen. Of in kleine feedbackgroepjes. 

Kunnen we een schrijftraining op maat krijgen?

Ja, dat kan. Voor groepen groter dan 10 personen kan ik een online schrijftraining op maat maken. Bijvoorbeeld omdat je organisatie al een schrijfwijzer heeft ontwikkeld, of omdat jullie bepaalde bedrijfscases graag uitgelicht willen zien. 

Wil je hier meer over weten? Stuur dan een mailtje naar dagmar@kanschrijven.nl. Dan kan ik inventariseren wat jullie wensen zijn en eventueel een passende offerte maken.

Kun je als groep korting krijgen?

Wanneer je meer dan één cursus tegelijk wil kopen ontvang je vanaf 10 personen groepskorting. De korting loopt tegelijk op met het aantal personen (en dus met het aantal cursussen). Bij 10 personen ontvang je 10 procent groepskorting, bij 25 personen 25 procent groepskorting. De maximale korting die je krijgt is 50 procent van het cursusbedrag. 

De groepskorting geldt níet voor het onderdeel Professionele Feedback.

Wil je de cursus voor een groep bestellen en gebruik maken van de korting? Neem eerst even contact op via dagmar@kanschrijven.nl, want dan zorg ik ervoor dat je een kortingscode ontvangt.